Etli Topalak

Malzemeler;
1 kg yağsız dana kıyması,
1 su bardağı köftelik bulgur,
1 ad. yumurta,
1 demet maydanoz,
2 yemek kaşığı un,
Tuz-karabiber-kekik,
1 ad. soğan,
1 su bardağı haşlanmış nohut,
1 yemek kaşığı salça
margarin yağı, etsuyu veya sıcak su

Yapılışı;
Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır.
Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur.
Salçasıda konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya etsuyu konur.
Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir. Servis yapılır...

Afiyet olsun...