Bulgur Köfteli Tavuk Çorbası

Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü, 1 su bardağı ince bulgur, 1 adet yumurta, aldığı kadar un, 2-3 diş sarımsak, 2 veya 2,5 yemek kaşığı salça, zeytin yağı, tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı :
Tavuk etini bir tencereye koyup haşlayın. Daha sonra elinizle küçük küçük parçalara ayırın. Bulguru sıcak su ile ıslatıp kısırda olduğu gibi şişmelerini sağlayın. Bulgurlar sulu kalmasın. Sonra içerisine yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyin. Malzemeleri iyice yoğurarak, hamur kıvamına gelene kadar un ilave edin. Bir süre daha hamuru yoğurun.
Sonra elinizi ıslatıp (veya unlayıp) hamurdan fındıkdan daha küçük parçalar koparın ve yuvarlayın. Un serpilmiş bir kaba koyun. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrar edin. Tavuk etini haşladığınız suya göz kararı (bulgur köftelerinin miktarına göre ayarlayabilirsiniz) su ilave edin. Kaynamaya başladığında tavuk etlerini, dövülmüş sarımsakları ve tuzu ilave edin.
Ardından hazırladığınız köfteleri de ekleyin ve köfteler pişene kadar kaynatın. Küçük bir tavaya sıvı yağı koyup içerisine salçayı ekleyin. Ocakta bir süre karıştırdıktan sonra nane ekleyin ve altını kapatın. Çorbanın suyundan bir kepçe salçalı karışıma ekleyip karıştırın. Sonra bunu tencereye karıştırarak ilave edin. Bir süre daha kaynatıp ocaktan alın. (tarif mekanımız mutfak'tan alıntıdır)

Afiyet olsun...

Not: Ben suyunun kıvamlı olması için bir yemek kaşığı kavrulmuş un ekledim. Bulguru da 1/2 su bardağı kullandım. Yağ olarak da ayçiçek yağı kullandım. Tercihler size kalmışartık. Bu şekilde de güzel oldu.