Ali Nazik

Malzemeler:
3 orta boy bostan patlıcan, 1,5 bardak süzme yoğurt, 2-3 diş sarımsak, karabiber, kırmızı biber, kuru nane, tuz, 4-5 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 adet domates

Yapılışı:
1- Öncelikle patlıcanları ocağınızın üzerinde veya mangalınızda közleyin ve kabuklarını temizleyin. Salata tahtanızın üzerinde ince ince kıyın.

2- Hazırladığınız patlıcanları geniş bir tabağa alın ve içerisine yağı, karabiberi, kırmızı biberi, naneyi, tuzunu ve yağını da ekledikten sonra çatalın tersiyle karıştırarak biraz ezin.

3- Ayrı bir tasta sarımsakları az bir tuzda ezip üzerine yoğurdu da ilave edin ve çok sulu olmaması şartıyla sulandırarak karıştırın. Patlıcanların üzerine ilave edip iyice karıştırın.

4- 1-2 kaşık yağı tavanıza alın ve rendelediğiniz 1 adet domatesi biraz soteleyin, ardından biraz tuz ve nane yapın ve bu karışımı servis tabağına yaydığınız patlıcanın üzerine dökün.
Afiyet olsun...

Not: Bazen üzerine domates yerine kıymalı soğanlı biberli ve domatesli yaptığım karışımı döküp üzerinede maydonaz ilavesi yapıyorum ve çok güzel oluyor.