Terbiyeli İşkembe Çorbası

Malzemeler:
1 adet temizlenmiş koyun veya dana işkembesi, yeteri kadar su, tuz, 1 adet kuru soğan, büyükçe bir baş sarmısak

Terbiyesi için:
1 adet yumurta, 1-2 adet limon suyu, 2-3 kaşık un

Üzeri için:
Tereyağı, kırmızı pul biber, karabiber

Yapılışı:
Öncelikle temizlenmiş olan işkembeyi istediğiniz büyüklükte paçalara bölün. Düdüklü tencerenize alın ve yeteri kadar su ekleyin. İçine 1 kuru soğanınızı 4 e bölerek içine bütün atın. Sarmısakları da aynı şekilde soyduktan sonra bütün atın ve tuz ilavesi ederek yaklaşık 1 saat orta ateşte pişirin(koyun işkembesi olursa daha çabuk pişer).
Çukurca bir kabın içine 1 yumurtayı çırpın, içine limon suyunu ve un ilavesini de yapıp çırpmaya devam edin. Pişirdiğimiz işkembenin suyundan azar azar ilave ederek terbiyeyi biraz açın. Kaynamakta olan işkembenin içine karıştırarak ekleyin ve bir 5-10 dakika kadar daha kaynatın.
Bu arada istediğiniz miktarda limon suyu ve sarımsak ezerek içine ilave edin. Servis sırasında çorba kaselerinize doldurup üzerine ayrı bir tavanızda tereyağınızı eritip içine kırmızı pul biberinizi katın ve çorbanızın üzerine gezdirin. Üzerine de karabiber serpiştirin. Ezilmiş sarmısağa bir miktar limon suyu veya sirke ilave edip, arzuya göre kullanılmak üzere sofrada çorbanın yanında servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun...