Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler:
1 su bardağı pirinç, bir kepçe zeytinyağı, 1-2 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, maydonoz, nane, karabiber, tuz, kuru reyhan(fesleğen)1/2 kg asma yaprağı (ben yazdan dondurucuya koymuştum oradan kullandım), 1 su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
1 su bardağı pirinç, bir kepçe zeytinyağı, 1-2 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça, maydonoz, nane, karabiber, tuz, kuru reyhan(fesleğen)1/2 kg asma yaprağı (ben yazdan dondurucuya koymuştum oradan kullandım), 1 su bardağı kaynamış su
Yapılışı:
1-2 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 kepçe zeytin yağıyla kavurun. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra soğanlara ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra salçayı da ilave edin. Biraz çevirdikten sonra 1 bardak suyu ve tuzunu ilave edin. Çok kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pirinçler suyu çekince sırayla incecik kıydığımız maydonozu, naneyi, karabiberi, reyhanı atıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Sarılmış yaprakları tencerenize dizin eğer bozuk yapraklar varsa tencerenizin dibine koyun. En üste halka şeklinde dilimlenmiş limon kayun, sarmaya çok hoş bir ekşilik veriyor. Tencereye yeteri kadar su ilave edip üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirin. Yaprakların patlamaması için tencerenize sığabilen bir porselen tabak koyun sonra kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra tencerenizde bir yarım saat demlenmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine limon dilimleriyle süsleyin. Yanında sarımsaklı yoğrut da fena olmaz.
Afiyet Olsun...
Pirinçler suyu çekince sırayla incecik kıydığımız maydonozu, naneyi, karabiberi, reyhanı atıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Sarılmış yaprakları tencerenize dizin eğer bozuk yapraklar varsa tencerenizin dibine koyun. En üste halka şeklinde dilimlenmiş limon kayun, sarmaya çok hoş bir ekşilik veriyor. Tencereye yeteri kadar su ilave edip üzerine biraz tuz ve zeytinyağı gezdirin. Yaprakların patlamaması için tencerenize sığabilen bir porselen tabak koyun sonra kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra tencerenizde bir yarım saat demlenmesini bekleyin. Servis yaparken üzerine limon dilimleriyle süsleyin. Yanında sarımsaklı yoğrut da fena olmaz.
Afiyet Olsun...
<< Anasayfa