Bezelye Yemeği

Malzemeleri:
1/2 kg bezelye, 1 tane kuru soğan, 1 küçük havuç, 1 orta boy patetes, 1 kepçe yağ, kıyma veya parça et, tavuk eti de olabilir (miktarı isteğe göre ayarlayın), tuz, su, 1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:
Parça eti küçük küçük doğradıktan sonra tavanıza alın ve biraz kavurun. Soğan ve havuçları küçük küpler halinde doğrayıp etin üzerine ilave edin. Bir kepçe yağı da ilave edin ve rengi dönene kadar kavurun.
Küçük küpler halinde doğradığımız patetesleri de atın en sonunda salçanızıda ilave edin. Düdüklünüze bezelyeyi ve suyunu ekledikten sonra kavurduğumuz harcı içine dökün ve tuzunu ayarlayın. Kaynadıktan sonra ocağınızın en küçük yerine koyup 20 dakika pişirin. Yanında pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...